Ossobuco alla Milanese

Indrdiënten:

- 1 grote ui

- 1 kleine winterwortel

- 2 stengels bleekselderij

- 4 schenkels ( 1 kilo)

- 4 eetlepels bloem

- olijfolie

- 200 ml droge witte wijn

- 1 blik gepelde tomaten

- 1 á 2 blokjes kippenbouillon

- 1 theelepel (gedroogde) tijm

- 2 laurierblaadjes

- 1 eetlepel maizena

Ingrediënten voor de 'gremolata":

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie

- 1 theelepel geraspte citroenschik

- 1 knoflookteen

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur

Voor 4 personen

Bereidingswijze: 

1. Pel en snipper de ui. Schil de winterwortel met een dunschiller en snijd hem in blokjes. Schil de bleekselderij (om de draden te verwijderen) en snijd in smalle boogjes.

2. Dep de schenkels droog met keukenpapier en wentel deze daarna door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en schroei de schenkels aan beide kanten dicht. Leg ze na het bakken op een bord en bestrooi met zout en peper, aan beide kanten.

3. Bak in de overgebleven olie de ui, wortel en bleekselderij zachtjes in 2 minuten. Voeg dan de wijn, tomaten, tijm en laurierblaadjes toe.

4. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Leg de schenkels in de saus en laat het vlees op een laag vuurtje gaar stoven. 2-2,5 uur.

5. meng de maizena met 2 eetlepels koud water. Schep de schenkels uit de pan in een warme ovenschaal. verwijder de laurierblaadjes uit de saus en roer het maizena mengsel door de saus. breng daarna de saus op smaak met zout en peper.

6. Voor de 'gremolota': pers in een apart kommetje de knoflooktenen uit. meng de peterselie en citroenschillen met de knoflook.

7. Eventueel kun je de saus eerst nog een paar minuten laten inkoken om deze dikker te maken. Schep daarna de saus over de schenkels en strooi de 'gremolota'er over heen.