Runderstoofvlees voor drie maaltijden
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Stooftijd: 90 minuten
Ingrediënten
1 1/2 kg runderlappen (mager of doorregen, naar keuze)
2 eetlepels azijn
zout,
peper
warm water
4 eetlepels bloem
1 laurierblad
1 grote ui
100 gram boter
6 kruidnagels
1. Kruid de runderlappen met zout en peper en haal ze door de bloem.
Pel de ui en snijd doormidden. Prik de kruidnagels in de ui.
2. Laat de boter in een stoofpan licht bruinen en bak het vlees
aan weerszijden mooi bruin.
Voeg voorzichtig aan de zijkant van de pan
net zoveel warm water en de azijn toe tot het lees onder staat, doe een uit en het
laurierblad erbij en breng het aan de kook.
3. Laat het geheel, met een geslote deksel op laag vuur,
in ca. 90 min. gaar stoven en verwijder de kruidnagels uit de ui.
Tip:
Gebruik 1/3 deel van het vlees voor de 1e maaltijd,
de rest kan met vocht in de pan in de koelkast
zeker een paar dagen bewaard worden!
Tip:
Het runderstoofvlees combineert heel goed met stamppot rauwe andijvie.