Roergebakken runderentrecôte met Oosterse saus

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten:

400 gram entrcôte 
200 gram worteltjes 
200 gram broccoli 
1 rode peper
1 teentje knoflook 
1 pakje rijst (rode)

4 eetlepels olijfolie (met knoflook en pepertjes)
2 eetlepels Hoisinsaus
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sesamzaad
snufje zout
snufje peper

Bereiding

1. Snijd de runderentrecote in reepjes en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.

2. Was de worteltjes en snijd in plakjes. Snijd de broccoli in roosjes en was ze.

Blancheer de groenten.

4. Snijd het pepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.

5. Pel en snipper de knoflook.

6. Kook de rode rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

7. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook en de peperstukjes toe.

8. Roerbak 1 minuut. Voeg de broccoli en de wortelplakjes toe.

9. Roerbak gedurende 2 minuten. Voeg de runderentrecotereepjes toe en roerbak alles

gedurende 4 minuten.

10. Voeg de Hoisinsuas en de ketjap toe. Laat alles nog 1 minuut bakken.

11. Breng op smaak met zout en peper.

12. Schep het vlees/groentenmengsel op de rode rijst en strooi er wat sesamzaad

overheen.

 

Tip:

Lekker met taugésalade met ingelegde paprika’s.